Нашият екип

 

Румен РалчевГенерал-майор Румен Ралчев

Управител

Собственик и учередител на първите в България и на Балканите Колежи и гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец".

Управител на "Балкан секюрити институт" и "Балкан секюрити груп".

Животът и кариерата му са подчинени на непрекъсната упорита работа за усъвършенстване и професионализъм в областта на сигурността и охраната, в стремеж към създаване на работеща стратегия за обучение на кадри за системата на сигурност и перфектно изпълнение на визията за развитие на институциите, които създава и постоянно развива.

Член на Академията за сигурност и правов ред на Русия. Автор на учебни програми. Лектор в сферите на "Лична охрана", "Организация и тактика на охранителната дейност", "Международен тероризъм", "Фирмена сигурност" и др.

 

Илка АлексиеваИлка Алексиева

Директор

Завършила е с пълно отличие Военна академия "Г. С. Раковски". Определена е със заповед на Министъра на отбраната за отличник на специалност "Национална сигурност и отбрана", випуск 2006 г.

Има магистърска степен от СУ "Св. Климент Охридски", ІІ клас-квалификация и специализация по "Организация и управление на образованието".

През 1994 година печели конкурс за заемане на длъжността "Директор". До сега е ръководила както държавно, така и частно училище. Била е експерт в отдел "Нормативно осигуряване на средното образование" в МОН. Член е на експертната комисия по "Обществена сигурност и безопасност" в Националната Агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет (НАПОО). Председател на комисията по образованието, децата и младежта към НСБО.Носител на почетно отличие "Неофит Рилски", на Министерство на образованието, младежта и науката, за дългогодишна цялостна високопрофесионална дейност в системата на народната просвета.

 

Красимир ЦветановКрасимир Цветанов

Завършил е магистратура в НСА "В. Левски", специалност "Спортен мениджмънт", треньор по айкидо, V дан айкидо Айкикай. Има специализации в Япония, САЩ, Франция, Гърция, Унгария и Полша.

Преподавал е айкидо на офицери от Военна академия "Г. С. Раковски", бил е хоноруван преподавател към Департамента по спорт на СУ "Св. Климент Охридски".

Международен съдия по Спортен приложен многобой "Бодигард". Технически директор на Бългрска Бодигард Федерация. Преподавател по Бойни приложни техники и Лична охрана.

 

Цветан ТренчевЦветан Тренчев

Завършил е Национална Спортна Академия „Васил Левски“, треньорски профил „Карате“. Притежава V дан шито-рю карате, I дан шитокан карате и притежава четвърто инструкторско ниво в COMMANDO KRAV MAGA. Участвал е като сътезател с класирания на призови места в международни турнири в Норвегия, Гърция, Италия, Япония. Насочва изцяло усилията си в преподаване на традиционно, насочено към самоотбрана карате и прилагане на техниките в реална самозащита. Занимава се задълбочено с психологически методи за подготовка на обучаващите се в областта на самоотбраната и бойните изкуства Преподава „Реалити базирани системи за самоотбрана. Инсруктор по Бойни приложни техники в Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“.

 

Радослав ХристовРадослав Христов

Служил в Парашутно десантни части „Сили за специални операции“. Притежава III дан Киокушин и І-ви дан Кик бокс. Лицензиран инструктор по Киокушин карате, Кик бокс, Полицейска лична защита, Система за ръкопашен бой, Фитнес, Аеробика, Тае бо. Работил е 15 години като лична охрана и експерт по сигурността. Международен съдия по Киокушин карате. Сенсей Радослав Христов е инструктор по бойни изкуства в Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“.

 

Емил СтояновЕмил Стоянов

Завършил е Национална Спортна Академия "В. Левски", специалност "Бойни приложни изкуства в Българската армия и МВР". Работи в структурата на Военна полиция, отдел "Криминален", сектори "Оперативно-издирвателна дейност" и "Издирване и задържане".

Инструктор по огнева и специална подготовка на личния състав на 3-ти и 4-ти пехотни батальони, участващи в операцията на многонационалните сили "Свобода за Ирак" в Ирак, както и на втори контингент от Българската армия за ISAF Афганистан и на рота "Алмейда" за Косово.

Участва в две мисии, в състава на 4-ти пехотен батальон в операцията на многонационалните сили "IRAQI FREEDOM" в Ирак (2004-2005г.), и в състава на международната рота Военна полиция в ISAF Афганистан (2007-2008г.). Награден с два медала за храброст от командващия войските на НАТО.

Прeподавател по "Индивидуална и екипна тактическа подготовка в Колеж по охрана и сигурност.

 

Симеон ГеоргиевСимеон Георгиев

Завършил е Национална Спортна Академия "Васил Левски" със специалности "треньор по джудо" и "учител по физическо възпитание".

От 1992 година работи във Военна полиция. Специализира в областта на водолазното дело, алпинизмът, специалната тактика, бойните изкуства и теория и методика на обучението.

Преподавател по Обща физическа подготовка в Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец".

 

 

Калин ГайтанджиевКалин Гайтанджиев

Завършил е Великотърновски университет „Св.св.Кирил и Методий“, специалност „Психология“. Професионалният му път започва в ГД „Изпълнение на наказанията“, Министерство на правосъдието. За едно десетилетие, като „Инспектор социални дейности и възпитателна работа“, постига завидни резултати при работата си с лица, изпаднали в различни зависимости.

Продължава професионалния си път като психолог-консултант в областта на подпомагането на психологическото здраве на учениците. Притежава квалификации „Семеен консултант“ и „Фамилен терапевт“.

Преподавател в Колеж по охрана и сигурност „Св.Георги Победоносец“ по „Специална психология“ и „Професионална етика и комуникативни умения“.

Василен ЧелебиевВасилен Челебиев

Завършил е Националната Спортна Академия "Васил Левски". Магистър по специалност „Спорт за високи постижения“. Бил е треньор на юношеските национални отбори по хандбал. Преподавател по Обща физическа подготовка в Колеж по охрана и сигурност и преподавател по Физическо възпитание и спорт в Гимназия по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“.

 

Здравко ЛековЗдравко Леков

Инструктор към Международната бодигард асоциация и ръководител на звеното за лична охрана във VIP Security. Има първи дан карате и придобити квалификации за леководолаз, парашутизъм, стрелба, парамедицина, наблюдение и контранаблюдение, подчиняващи техники и специализиран ръкопашен бой. Консултант по Лична охрана в Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“.

 

Васил КостадиновВасил Костадинов

Завършил е Висшата специална школа на МВР. Хоноруван преподавател в катедра „Оперативно - издирвателна дейност“ и докторант в катедра „Опазване на обществения ред“ - Академия на МВР. Бил е ръководител на Регионално звено „Полиция“- Благоевград, „Криминална полиция“ и „Транспортна полиция“ – Национална служба „Полиция“. Завършил е Международните правоохранителни академии (ILEA) в Будапеща - Унгария и Розуел - САЩ. Преподавател по «Организация и тактика на охранителната дейност» и «Индивидуална и екипна тактическа подготовка» в Колеж по охрана и сигурност «Св. Георги Победоносец.

 

Мирослав МариновМирослав Маринов

Завършил е Философски факултет на СУ „Климент Охридски” със специалности „Философия” и „Педагогика”. Провежда тестовете за психологическа пригодност на кандидатстващите в колежа. Избран е за съдебен заседател в Софийски Градски Съд. Преподавател по Професионална етика и комуникативни умения и Специална психология в Колеж и гимназия по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“.

 

Мила ПашеваМила Пашева

офис мениджър

Завършила е Университет за национално и световно стопанство, специалност „Стопанско управление“. Професионалния си опит е придобила на административни позиции във високотехнологични компании с международна дейност, била е сътрудник в адвокатска кантора.

Ръководи административната дейност и документооборота на Колеж по охрана и сигурност „Св.Георги Победоносец“.

 

Стефан МухинСтефан Мухин

Полковник от резерва инж. Стефан Мухин е бил зам.-началник на Оперативно техническото управление на МВР. Специалист по фирмена сигурност, защита от подслушване на офиси, домове и други чрез техническо обследване, проектиране и изграждане на комплексни системи за техническа защита. Преподавател по специална техника и средства за защита и охрана в Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги победоносец“.

 

Стойка ГърбешковаСтойка Гърбешкова

Завършила е Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, професионално направление ,педагогика на обучението с професионална квалификация „Учител по български език и литература и руски език и литература“. Ръководи административната дейност на колеж и гимназия по охрана и сигурност, гр. София.

 

Доц., д-р Георги ПетровДоц. д-р Георги Петров

Завършил е СУ "Св. Кл. Охридски", специалност - "Педагогика". През 1983 - 1987 г. е задочен аспират в Академията на МВР в гр. Москва и защитава кандидатска дисертация. Работил е в органите на МВР като инспектор в Детска педагогическа стая, а от 1993 г. е назначен за главен инспектор в сектор "Детска престъпност и контингент" при направление "Криминална полиция" на Дирекцията на Националната полиция.

Ръководител е на секция в катедра "Управление на полицията" във ВИПОНД – МВР, от есента на 1996 г. и преподавател в катедра "Теория на възпитанието" в СУ "Св. Кл. Охлридски" по дисциплините "Диагностика на криминално проявени деца" и "Методи за работа с криминално проявени лица". Специализирал е във Франция и Великобритания. Удостоен е с почетния знак "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката и има присъдено звание "Отличник на Министерството на вътрешните работи". Автор и съавтор на над 50 научни и научно-популярни статии, както и на книги и монографии.

Автор на програмата и преподавател по Професионална етика и комуникативни умения в Колеж по охрана и сигурност.

 

Д-р Десислава МанасиеваД-р Десислава Манасиева

Завършила е с отличие Консултативна и клинична психология към Софийски Университет "Климент Охридски" с присъдена магистърска степен.

Специализирала е консултативна психология, както и в различни курсове в областта на когнитивно-поведенческата психология, психотерапията и тренинг групите.

Лектор на семинари, презентации и обучения за бизнес креативност, управление на времето, овладяването на гъвкав и динамичен стил на управление, лидерски (мениджърски) умения и междуличностни взаимоотношения, повишаване на екипната съвместимост, развиване на комуникативни и презентационни умения, разгръщане на творческия потенциал, развитие на лични и професионални качества, управление на стреса.

 

Д-р Людмил ГеоргиевД-р Людмил Георгиев

Завършил с отличие Средното полицейско училище в Пазарджик и факултет "Полиция" при Академията на МВР и "Журналистика и масова комуникация" на СУ "Св. "Кл. Охридски". Специализирал е криминалистика във Волгоград, Русия.

В различни периоди от 28 - годишната си практика като служител в МВР е бил патрулен полицай, разследващ полицай, експерт-криминалист, полицейски говорител, охрана на банково инкасо, ръководител на секция "Криминалистика" в Академията на МВР. През 2000 г. защитава докторска дисертация по правна социология.

Вещо лице - криминалист към Софийски градски съд. Изготвя експертизи в областта на почерковите, документните, видеотехническите, дактилоскопните и трасологически изследвания. Автор и съавтор на редица монографии, научни публикации и книги. Автор на разкази на криминално-полицейска тематика, на шест художествени книги в областта на криминалистиката и разследването. Неговите романи "Обречените" и "Мръсна задача" са номинирани за "най-добри полицейски романи от български автор".

По тези книги са създадени сценарии за игрални филми. Основател и главен редактор е на електронно издание на Академията на МВР - вестник "Следа". Създател и организатор на Библиотека "Полиция".

Понастоящем е преподавател по криминалистика в Професионален колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", в Академията на МВР и в Международния институт по бойни изкуства и специални тактики /IMASTI/.

 

Мария ЧучуковаМария Чучукова

Завършила философски факултет в Софийски университет "Св.Климент Охридски".

Магистър по филисофия.

Дългогодишен преподавател по дисциплините от философския цикъл на обучение.

Професионалните й интереси са в областта на философия на живота, екзистенциализма, социалната философия.

Преподавател по Професионална етика и комуникативни умения и Специална психология.

 

Д-р Михаил БайрактаровД-р Михаил Байрактаров

Преподавал е управление на полицията, психология и социология в Академия на МВР. Автор на книгата "Противообществената нагласа на непълнолетните". Занимавал се е с научно-изследователска дейност, като научен работник в областта на социологията в БАН и Главно управление на Строителни войски. Бил е инспектор и информационно – аналитечен работник в СДВР.

Съавтор на разработената национална изпитна програма за провеждане на държавен изпит по специалността "Организация на охранителната дейност".

Преподавател по организация и тактика на охранителната дейност и индивидуална и екипна тактическа подготовка.

 

д-р Христина Манасиевад-р Христина Манасиева

С отличие завършва магистратура по Консултативна и клинична психология към Софийски Университет "Климент Охридски". Има специалност по консултативна психология, както и различни курсове в областта на когнитивно-поведенческата психология, психотерапията и тренинг групите.

Преподавател по комуникативни умения и специална психология в Балкан Секюрити Институт, Колеж по охрана и сигурност и Първа частна професионална гимназия.

Разработила е авторска програма за развиване на комуникативни умения и специална серия от техники за усъвършенстване на творческите и интелектуални способности, за развитие и усъвършенстване на групите в организациите и превръщането им в успешни и ефективно работещи мениджърски екипи.

 

Костадин ИхчиевКостадин Ихчиев

Завършил е Висше военно училище и Военна академия. Бил е командир на различни нива в учебни центрове на Българската армия. Военно звание полковник.

Експерт по проектиране и оборудване на стрелбища.

Притежава квалификация по ремонт и експлоатация на стрелково оръжие и организация на стрелковата подготовка.

Майстор оръжейник и реставратор.

Преподавател по Оръжезнание, Стрелкова подготовка и Ремонт и експлоатация на стрелково оръжие.

 

Подполковник Божидар Йорданов ЧукурлановПодполковник Божидар Йорданов Чукурланов

Завършил е "Медицина" и "Международни отношения". Дългогодишен служител в Контраразузнаването и Националната служба за борба с организираната престъпност. Има над 16 години стаж в отдел "Наркотици" на НСБОП като началник подразделение "Нелегални нарколаборатории и синтетични наркотици". Пряко участвал в редица международни операции на територията на страната и извън нея.

Завършил е Академия на ФБР, Академия за Висши ръководни кадри на Държавния департамент на САЩ в правоприлагането, гр.Розуел - Ню Мексико. Специализирал е в Британската криминална разузнавателна служба – учебен център УЕКСФИЛД и Университета в гр.Лийдц.

Консултант и преподавател по Лична защита в Колеж и гимназия по охрана и сигурност.

 

Цвета КалайджиеваЦвета Калайджиева

Офис – мениджър

Завършила е Професионална гимназия по охрана и сигурност, специалност "Лична охрана".

Продължава обучението си в Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", гр. София, специалност "Организация на охранителната дейност".

Ръководи административната дейност и документооборота на колеж и гимназия по охрана и сигурност, гр. София.

 

 

 

Доц. д-р инж. Бончо БотевДоц. д-р инж. Бончо Ботев

Завършил e Висше военно училище в гр. Шумен, Висше инженерно училище в гр. Пенза – Русия и Военна академия «Г. С. Раковски».

Защитава докторат по приложно използване на лазерите във въоръжените сили. Като кадрови офицер е служил на различни длъжности в БА и МО, завеждащ катадра «Логиситка» във ВА «Г. С. Раковски», заместник и началник на управление в ГЩ и др.

Автор и съавтор е на 5 монографии и 6 учебника, сценарии за учебен филм по учебно-тренировъчните средства с оръжието.Специализира в Бърно – Чехия, Москва – Русия и Хансвил- Алабама,САЩ. Експерт по артилерийско въоръжение, финасов мениджмънт, защита на информацията и логистика.

Преподавател по Оръжезнание и Специална техника и средства за защита и охрана в Колеж и гимназия по охрана и сигурност.

 

Цветелина ГенчеваЦветелина Генчева

Консултант

Завършила е СУ " Св. Климент Охридски", специалност "История" и Военна Академия "Г.С.Раковски", специалност "Национална сигурност и отбрана". Специализира в областта на PR - комуникациите. Консултант на Колеж по охрана и сигурност.