Нашият екип

 

Румен РалчевГенерал-майор Румен Ралчев

Управител

Собственик и учередител на първите в България и на Балканите Колежи и гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец".

Управител на "Балкан секюрити институт" и "Балкан секюрити груп".

Животът и кариерата му са подчинени на непрекъсната упорита работа за усъвършенстване и професионализъм в областта на сигурността и охраната, в стремеж към създаване на работеща стратегия за обучение на кадри за системата на сигурност и перфектно изпълнение на визията за развитие на институциите, които създава и постоянно развива.

Член на Академията за сигурност и правов ред на Русия. Автор на учебни програми. Лектор в сферите на "Лична охрана", "Организация и тактика на охранителната дейност", "Международен тероризъм", "Фирмена сигурност" и др.

 

Красимир ЦветановКрасимир Цветанов

Директор

Завършил е магистратура в Националната Спортна Академия "Васил Левски", специалност "Спортен мениджмънт". Носител е на една от малкото дипломи с присъдена квалификация "треньор по айкидо", издадени от академията.

Обучава се и специализира в Япония, като по време на второто си обучение, по покана на Сеншу Айкидо Кьокай, защитава ІV дан Айкикай.

Създава сдружение "Ошинкан доджо" и утвърждава айкидо в България повече от три десетилетия. Участва в международни семинари във Франция, САЩ, Япония, Полша, Унгария, Гърция. Основава и ръководи уникален по рода си "Майсторски клас" за подготовка на инструктори и помощник-инструктори по айкидо.

Преподава айкидо в Софийски Университет "Св. Климент Охридски", Военна Академия "Г.С.Раковски. Съдия по Ръкопашен бой в състезание „Бодигард".

Съавтор на Държавните образователни изисквания за професията „Охранител". Автор на национална изпитна програма по практика на професията в направление "Сигурност" и на учебни програми и учебна литература по Бойно приложни техники и Лична охрана.

 

Доц., д-р Георги ПетровДоц., д-р Георги Петров

Завършил е СУ "Св. Кл. Охридски", специалност - "Педагогика". През 1983 - 1987 г. е задочен аспират в Академията на МВР в гр. Москва и защитава кандидатска дисертация. Работил е в органите на МВР като инспектор в Детска педагогическа стая, а от 1993 г. е назначен за главен инспектор в сектор "Детска престъпност и контингент" при направление "Криминална полиция" на Дирекцията на Националната полиция.

Ръководител е на секция в катедра "Управление на полицията" във ВИПОНД – МВР, от есента на 1996 г. и преподавател в катедра "Теория на възпитанието" в СУ "Св. Кл. Охлридски" по дисциплините "Диагностика на криминално проявени деца" и "Методи за работа с криминално проявени лица". Специализирал е във Франция и Великобритания. Удостоен е с почетния знак "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката и има присъдено звание "Отличник на Министерството на вътрешните работи". Автор и съавтор на над 50 научни и научно-популярни статии, както и на книги и монографии.

Автор на програмата и преподавател по Професионална етика и комуникативни умения в Колеж по охрана и сигурност.

 

Здравко МладеновЗдравко Младенов

Втори дан карате киокушин. Роден в гр. Рудозем обл. Смолян. Завършва средното си образование в гр. Смолян. С карате - киокушин се занимава от декември 1986г. Защитава 1-ви дан през 1996 г. пред Шихан Хауард Колинс - 7 дан , а втори дан защитава през 2000 г. пред Шихан Мидори - 4 дан - световен шампион за 1991г и Сенсей Миямото - 3 дан. Лицензиран инструктор и съдия.

Създава Спортен клуб „КАРАТЕ ДО – РУДОЗЕМ“ през 1990 г. , чиято основната цел е карате да стане фактор за възпитание, развитие, закаляване на младежта, да бъде поприще за духовно и физическо развитие, за постигане на високо спортно майсторство и престижни спортни резултати.

Преподавател по Бойни приложни техники в Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ , гр. Смолян.

 

Димитър ДаскаловДимитър Даскалов

Дългогодишен служител на МВР, работил е в направление антитерористична дейност. През 1968 година става първият инструктор по джудо в гр. Смолян.

Бил е два мандата председател на Ловно-рибарското сдружение и председател на училищното настоятелство.

От 1992 година се занимава с охранителна дейност.

Регионален представител на Национален съюз безопасност и охрана. Преподавател по Оръжезнание в Колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", гр. Смолян.

 

Илка АлексиеваИлка Алексиева

Завършила е Военна академия "Г. С. Раковски". Има магистърска степен от СУ "Св. Климент Охридски", ІІ клас-квалификация и специализация по "Организация и управление на образованието".

Член е на експертната комисия по "Обществена сигурност и безопасност" в Националната Агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет (НАПОО). Председател на комисията по образованието, децата и младежта към НСБО. Изпълнителен директор на „БС Институт“.

Преподавател по Лична защита в Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“, гр. Смолян.

 

Д-р Людмил ГеоргиевД-р Людмил Георгиев

Завършил с отличие Средното полицейско училище в Пазарджик и факултет "Полиция" при Висшия институт на МВР в София и факултетите "Полиция" на Академията на МВР и "Журналистика и масова комуникация" на СУ "Св. "Кл. Охридски". Специализирал е криминалистика във Волгоград, Русия.

В различни периоди от 28 - годишната си практика като служител в МВР е бил патрулен полицай, разследващ полицай, експерт-криминалист, полицейски говорител, охрана на банково инкасо, ръководител на секция "Криминалистика" в Академията на МВР. През 2000 г. защитава докторска дисертация по правна социология.

Вещо лице - криминалист към Софийски градски съд. Изготвя експертизи в областта на почерковите, документните, видеотехническите, дактилоскопните и трасологически изследвания. Автор и съавтор на редица монографии, научни публикации и книги. Автор на разкази на криминално-полицейска тематика, на шест художествени книги в областта на криминалистиката и разследването. Неговите романи "Обречените" и "Мръсна задача" са номинирани за "най-добри полицейски романи от български автор".

По тези книги са създадени сценарии за игрални филми. Основател и главен редактор е на електронно издание на Академията на МВР - вестник "Следа". Създател и организатор на Библиотека "Полиция".

Понастоящем е преподавател по криминалистика в Професионален колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", в Академията на МВР и в Международния институт по бойни изкуства и специални тактики /IMASTI/.

 

Д-р Михаил БайрактаровД-р Михаил Байрактаров

Преподавал е управление на полицията, психология и социология в Академия на МВР. Автор на книгата "Противообществената нагласа на непълнолетните". Занимавал се е с научно-изследователска дейност, като научен работник в областта на социологията в БАН и Главно управление на Строителни войски. Бил е инспектор и информационно – аналитечен работник в СДВР.

Съавтор на разработената национална изпитна програма за провеждане на държавен изпит по специалността "Организация на охранителната дейност".

Преподавател по организация и тактика на охранителната дейност и индивидуална и екипна тактическа подготовка.

 

Костадин ИхчиевКостадин Ихчиев

Завършил е Висше военно училище и Военна академия. Бил е командир на различни нива в учебни центрове на Българската армия. Военно звание полковник.

Експерт по проектиране и оборудване на стрелбища.

Притежава квалификация по ремонт и експлоатация на стрелково оръжие и организация на стрелковата подготовка.

Майстор оръжейник и реставратор.

Преподавател по Оръжезнание, Стрелкова подготовка и Ремонт и експлоатация на стрелково оръжие.