Актуални новини

ВАЖНО! Очните занятия (октомврийска сесия) започват на 16 октомври,

от 9.00 ч., в "Дом на нуката и техниката".  

Занятията за първи курс започват с лекции по Професионална етика и комуникативни умения с лектор доц.д-р Георти Петров, за втори курс лекциите започват с Криминалистика - лектор доц.д-р Людмил Георгиев. 

Колеж по охрана и сигурност, гр. Смолян бе домакин на   националното състезание „Бодигард 2010"- категория кадети, което се проведе по случай патронния му празник.

Колежът в гр. Смолян е част от веригата Колежи и гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец".

Състезанието се проведе под патронажа на кмета на Смолян Дора Янкова и със съдействието на областния управител инж. Стефан Стайков, Националната служба за охрана, Министерството на образованието, младежта и науката, Областна дирекция на на МВР - Смолян, Синдиката на българските учители, Национален съюз безопасност и охрана, Ордена на рицарите Тамплиери от Йерусалим и Българската федерация по бойно приложни спортове.

imgp7732_448 imgp7704_448

Молебен за здраве отслужи от Константийския епископ Антоний. В състезанието взеха участие 8 отбора от колежите в София, Стара Загора и Смолян и гимназията в София.

Състезанието се проведе по дисциплините „Тактика и техника на съпровождане на VIP - лице с изпълнение на похвати от физическа защита", „Стрелба в мишена по време на съпровождане",  „Скоростна стрелба от различни положения", „Стрелба от автомобил", Ръкопашен бой", Оказване на първа медицинска помощ на VIP лице и евакуация с преодоляване на препятствия". 

Отборът от колежа в гр. Смолян бе отлично подготвен, мотивиран и се  представи се отлично!

imgp7854_448 imgp8447_352

Пожелаваме победи в бъдещите състезания!

ПРИЕМ 2010 !

От 15 февруари 2010 г. започва приемът за учебната 2010/2011 г. на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец" - гр. Смолян. Подробности можете да намерите ТУК!

imgp2883_314_01  imgp3264_314_01

Приемът се извършва по документи, без приемен изпит,

до запълване на свободните места!

 imgp2625_249      imgp3161_249_01

 

 Публикация в сп. "Охрана, оръжие, сигурност" (декември, 2009).

КОЛЕЖ ПО ОХРАНА И СИГУРНОСТ ГР. СМОЛЯН Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "БОДИГАРД 2010"

бойни приложни техникиНа 10.10.2009 г., в „Дом на техниката*', гр. Смолян, беше официално открита учебната година за Колежа по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец".

Колежът е част от мрежата от учебни заведения, подготвящи кадри за сектора „Сигурност". От началото на 2007 г. колежът приема и обучава специалисти по охрана и сигурност. Целта и мотивацията на тези момчета и момичета е да получат знания и да тренират умения. да станат професионалисти при опазването на здравето, живота и имуществото на хората, да изградят устойчива психика, респект към закона, да тренират ума и тялото си и да станат професионалисти!

Колежът е лицензиран от Министерство на образованието и науката и е акредитиран от Нов български университет. Това дава възможност колежаните да започнат обучението си по специалността „Организация на охранителната дейност", с присъждане на IV степен на професионална квалификация в направление "Сигурност" и с получените кредити да продължат образованието си в бакалавърска програма „Гражданска и корпоративна сигурност". Завършилите бакалавърската програма придобиват висше образование и професионална квалификация "Мениджър по организация на гражданската, корпоративната и охранителна сигурност" и могат да работят като експерти и ръководни кадри във висши органи на властта, държавни и частни структури на сигурността, областни и общински администрации, в неправителствени организации, експерти по сигурността в банки, икономически структури и др. Завършилите колежа ползват също така и предимства при постъпване на работа.

лекцияКолежът по охрана и сигурност в гр. Смолян обучава своите възпитаници по програми, които са авторски за колежа. Учебните предмети се изучават, както в теоретични, така и в практически модули. Основни дисциплини в обучението са оръжиезнание, стрелкова подготовка, бойно-приложни техники, право, криминалистика, специална психология, фирмена сигурност, индивидуална и екипна тактическа подготовка и много други интересни и атрактивни дисциплини, преподавани от отлични инструктори и утвърдени специалисти.

Колежаните получават и специализация по дисциплината "Лична охрана". Обучението по нея има за цел да усвоят знания и умения за работа в екипи за лична охрана, да формират навици за действие в ежедневни и екстремни ситуации, да могат да гарантират сигурността на охраняваното лице. Учебният предмет гарантира усвояване на основните действия на екипа за лична охрана - в случай на атака срещу охраняваното лице, по време на външни мероприятия, движение с автомобил и пеша. Обучението по този учебен предмет е и в основата на ежегодното национално и международно състезание "Бодигард", в което колежаните се състезават с действащи екипи за лична охрана на НСО, СОБТ и частни охранителни фирми.бодигард 2010

Признание и висока оценка за активната работа на екипа от преподаватели и инструктори в колежа по охрана и сигурност в Смолян, е и решението, той да бъде домакин на квалификация "Бодигард 2010". През месец май 2010 г. в красивия родопски град ще си дадат среща най-добрите отбори на веригата от колежи по охрана и сигурност, за да премерят сили. Най-добрият отбор ще получи правото да представлява Колежите по охрана и сигурност на
международното състезание "Бодигард 2010", което ще се проведе през месец юни с участието на над 20 отбора, включително и чуждестранни.

 


 

ОЧНИТЕ ЗАНЯТИЯ ЗА КОЛЕЖ ПО ОХРАНА И СИГУРНОСТ - ГР. СМОЛЯН ЗАПОЧВАТ НА 10.10.2009 Г. ОТ 10.00 Ч.

 

 00200000.1_147x113 bpt_147x113 photo_171_147x113 13411cb3e11_147x113 

 


 

 

ПОКАНА ЗА КВАЛИФИКАЦИОНЕН ТУРНИР ПО БОЙНИ ПРИЛОЖНИ СПОРТОВЕ, ПО ПРАВИЛАТА НА СЪСТЕЗАНИЕ "БОДИГАРД", 27 И 28 АПРИЛ 2009 ГОДИНА

Турнирът ще се проведе на територията на „Почивна база Пряпорец", в живописната местност „Пряпорец", намираща се на около 10 км. от град Стара Загора по пътя за Старозагорските минерални бани.

Ще бъде прилаган правилникът за провеждане на Националното състезание „Бодигард 2009", с изключение на дисциплината „Майсторско управление на автомобил". Стрелбата ще се провежда със страйкбол оръжия и боеприпаси.

ЦЕЛИ НА ТУРНИРА

  • Да се определи отборът, който ще представлява "BS INSTITUTE" на турнира „Бодигард 2009" в град Правец.
  • Да се популяризират добрите практики, използвани при обучението по бойни приложни спортове в Колежи и гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", като необходим елемент при подготовката на кадри за сектор "Сигурност".
  • Да се популяризират Бойно приложните спортове сред професионалната общност и гражданите, като една добра алтернатива за патриотично обучение на младежите.

УЧАСТНИЦИ

  • Отбор от Колеж по охрана и сигурност"Свети Георги Победоносец", Стара Загора
  • Отбор от І курс на Колеж по охрана и сигурност „Свети Георги Победоносец", София
  • Отбор от ІІ курс на Колеж по охрана и сигурност „Свети Георги Победоносец", София
  • Отбор от ІХ клас на Гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", София
  • Отбор от Х клас на Гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", София