Ръководство

Румен Ралчев – Управител на B S Institute

Румен Ралчев е роден през 1952 година. Зодия Водолей. Женен, с три деца и три висши образования – Висша полицейска школа, Софийски университет и УНСС. Собственик и учередител на първите в България и на Балканите Колеж и гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец". Основател и собственик на "Балкан секюрити груп".
В началото на 90-те години основава фирма "Балкан секюрити" ЕООД и от тогава датират и дейностите по обучение на кадри за охранителния бизнес. През 1996 година създава Първото частно професионално училище за подготовка на кадри за охранителната дейност, което Министерство на образованието лицензира. До 2005 година на територията на страната вече функционира мрежа от частни колежи по охрана и сигурност.
Румен, ИлкаСъздава фирма B S Institute и по този начин обединява всички образователни институции за подготовка на кадри в направление "Защита на собствеността и личността".
Целият му живот е посветен на развитие и утвърждаване на професионализма в сферата на сигурността.


Илка Алексиева – изп. директор на B S Institute

През 2002 година е назначена за директор на Частно професионално училище за охранител. От 2002 година до днес организира и финализира лицензирането на Колежи по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец" в гр. София, гр. Стара Загора, гр. Смолян, гр. Русе и Първа частна професионална гимназия по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец", гр. София и Център за професионално обучение към "БС Институт".
Подготвя  и участва в изготвянето и нормативното утвърждаване на промените в списъка на професиите и специалностите в направление "Защита на собствеността и личността" и привеждането им в съответсвие със Закона за частната охранителна дейност, разработването на ДОИ за професията "Охранител" (публикувани в Наредба № 6 Държавни образователни изисквания за професията "Охранител"), утвърждаването на националната изпитна програма за специалност "Организация на охранителната дейност", разработването на авторските учебни планове за специалност "Лична охрана" и "Организация на охранителната дейност" и учебните програми към тях. Преподава "Лична защита" в Колеж по охрана и сигурност, гр. София.